Hoe Kwique ondernemers helpt met de kleineondernemersregeling (KOR)

Wat is de kleineondernemersregeling (KOR)?

Definitie en Doel van deze regeling

De kleineondernemersregeling (KOR) is een belastingvoordeel voor kleine ondernemers in Nederland. Het is bedoeld om de administratieve lasten te verminderen voor ondernemers met een lage omzet. Als je omzet onder de €20.000 per jaar blijft, kun je vrijgesteld worden van BTW, wat je administratie aanzienlijk vereenvoudigt.

Voorwaarden voor Deelname

Om in aanmerking te komen voor de KOR, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden:

  1. Je moet een eenmanszaak, VOF of BV hebben.
  2. Je jaarlijkse omzet mag niet hoger zijn dan €20.000.
  3. Je bedrijf moet in Nederland gevestigd zijn.

Kwique helpt je bij het controleren of je voldoet aan deze voorwaarden en bij het aanmelden voor de KOR.

De kleineondernemersregeling (KOR): Een uitkomst voor ondernemers

De Kleineondernemersregeling, beter bekend als de KOR, is een fiscale regeling in Nederland die speciaal is ontworpen om kleinere ondernemers te ondersteunen. Het biedt verschillende voordelen die het ondernemen wat makkelijker maken en financieel aantrekkelijker houden. Hieronder lichten we de belangrijkste voordelen toe.

Vermindering van administratieve verplichtingen

Een significant voordeel van de KOR is de vermindering van administratieve taken. Als ondernemer ben je bekend met de tijd en moeite die het kost om de boekhouding bij te houden. Dankzij de KOR wordt dit proces aanzienlijk eenvoudiger. Je bent vrijgesteld van de verplichting om BTW-aangifte te doen, wat al snel een hoop tijd scheelt. Ook hoef je geen BTW meer te vermelden op je facturen aan klanten. Dit leidt tot minder papierwerk en geeft je meer ruimte om je te richten op de groei en ontwikkeling van je bedrijf.

Verbetering van de cashflow

Een ander groot voordeel is de positieve impact op je cashflow. Doordat je geen BTW hoeft af te dragen aan de Belastingdienst, blijft er meer werkkapitaal binnen je onderneming. Dit kan een wereld van verschil maken, zeker in de cruciale opstartfase waarin elke euro telt. Met een verbeterde cashflow kun je sneller investeren in essentiële bedrijfsmiddelen of onvoorziene kosten opvangen zonder dat je direct in de financiële problemen komt.

Vereenvoudiging van prijsstelling

Tot slot maakt de KOR het mogelijk om je prijsstelling te vereenvoudigen. Aangezien je geen BTW in rekening brengt, kun je heldere, ronde prijzen communiceren naar je klanten. Dit is niet alleen makkelijker voor jou, maar ook voor je klanten, die precies weten wat ze moeten betalen zonder verrassingen achteraf. Deze transparantie in prijsstelling kan je een sterkere positie geven ten opzichte van concurrenten, vooral wanneer je veel zaken doet met particulieren die prijsbewust zijn.

Door gebruik te maken van de KOR kun je dus als ondernemer profiteren van minder administratieve lasten, een verbeterde cashflow en een eenvoudigere prijsstelling. Dit alles draagt bij aan een gezondere bedrijfsvoering en biedt je de kans om je volledig te focussen op wat echt belangrijk is: het succesvol uitbouwen van je onderneming.

Uitgebreide ondersteuning van Kwique bij de Kleineondernemersregeling (KOR)

Stap-voor-stap aanmeldingsproces voor de KOR

Bij Kwique begrijpen we dat het aanmelden voor de Kleineondernemersregeling (KOR) een proces is waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken. Daarom staan onze experts klaar om je stap voor stap te begeleiden bij dit traject. We helpen je met het zorgvuldig invullen van alle benodigde formulieren en dragen er zorg voor dat jouw aanvraag correct en binnen de gestelde termijnen wordt ingediend. Zo kun je erop vertrouwen dat alles rondom de aanmelding voor de KOR soepel verloopt.

Boekhoudkundige ondersteuning op maat

Ook al vereenvoudigt de KOR je boekhoudkundige verplichtingen, het blijft cruciaal om een helder overzicht van je administratie te behouden. Kwique biedt daarom uitgebreide boekhoudkundige ondersteuning die specifiek is afgestemd op de behoeften van kleine ondernemers. Met onze hulp heb je altijd een duidelijk inzicht in je financiële situatie, waardoor je betere beslissingen kunt nemen voor je bedrijf.

Persoonlijk advies voor optimale benutting van de KOR

Elke ondernemer heeft unieke behoeften en doelstellingen. Wat voor de ene ondernemer werkt, is niet automatisch ook de beste keuze voor een ander. Daarom biedt Kwique persoonlijk advies dat volledig is toegespitst op jouw individuele situatie en bedrijfsdoelen. Onze adviseurs kijken samen met jou naar de mogelijkheden om de voordelen van de KOR optimaal te benutten, zodat je niet alleen voldoet aan de regelgeving, maar ook fiscaal zo voordelig mogelijk uit bent.

De Kleineondernemersregeling (KOR) toegepast: praktijkvoorbeelden

Kansen voor startende ondernemers

Als je net begint met ondernemen, komt er veel op je af. De Kleineondernemersregeling kan dan een welkome ondersteuning zijn. Het biedt startende ondernemers de kans om zich volledig te richten op het uitbouwen van hun bedrijf, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over complexe BTW-aangiftes. Kwique staat klaar om je door dit proces te loodsen, vanaf de allereerste stappen die je zet als ondernemer tot aan het moment waarop je groei mogelijk maakt dat je de omzetgrens van €20.000 passeert.

Voordelen voor seizoensgebonden ondernemingen

Seizoensgebonden ondernemingen ervaren vaak grote fluctuaties in hun omzet. Tijdens het laagseizoen kan de administratieve druk als een zware last voelen. De KOR kan hierin verlichting brengen door de BTW-administratie te vereenvoudigen. Met Kwique aan je zijde ben je verzekerd van een boekhouding die correct en actueel is, ongeacht de wisselvalligheden van je seizoensgebonden business.

Antwoorden op veelgestelde vragen over de KOR

Wat moet ik doen als mijn omzet de drempel van €20.000 overschrijdt?

Het kan gebeuren dat je onderneming sneller groeit dan verwacht en je de omzetgrens van de KOR overschrijdt. In zo’n geval staat Kwique voor je klaar om de overstap naar een reguliere BTW-administratie in goede banen te leiden. we zorgen voor een naadloze overgang en helpen je om te blijven voldoen aan alle fiscale eisen.

Is het mogelijk om me opnieuw aan te melden voor de KOR?

Mocht je na het verlaten van de KOR in de toekomst weer in aanmerking willen komen, dan is dit mogelijk na een periode van drie jaar, op voorwaarde dat je omzet opnieuw onder de grens van €20.000 valt. Kwique blijft je informeren over de ontwikkelingen en staat paraat om je te helpen bij een hernieuwde aanmelding.

Met de deskundige begeleiding van Kwique kun je als kleine ondernemer maximaal gebruikmaken van de voordelen die de KOR biedt. Je bent verzekerd van een betrouwbare en gestroomlijnde administratie. Voor meer informatie en persoonlijk advies, bezoek Kwique.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Over Kwique
De boekhouder voor iedereen

Kwique biedt jou als ZZP’er betaalbare boekhoud- en adviesdiensten, zodat jij je kunt richten op je onderneming zonder je zorgen te maken over de administratie. Met de handige Kwique-app regel je eenvoudig je boekhouding, facturatie en belastingaangiften​

Volg ons op